Mi a teendő káresemény, gépjármű baleset esetén

Baleseti kárügyintézés folyamata többnyire baleset után következik be legyen szó akár a 18.kerület vagy vonzásterületein belül.

Esős, borús napon, nagyobb melegben, hosszabb utakon esetleg városban dugóban araszolva elfáradunk, kókadozik a figyelmünk és ezáltal fokozódik a baleset veszély. Főként évszakváltások környékén szokott több baleset történni az utakon. 

Legfőképp a gumi évszakonkénti nem megfelelő használatából eredendően vagy párhuzamosan a gumi minőségi indexének csökkenése miatt nagy százalékban következnek be a balesetek.
Jobb ha tudjuk, hogy a biztosító társaságok a káresemény kifizetését felfüggeszthetik, ha nem az évszaknak megfelelő gumi abronccsal közlekedünk, vagy a gumiköpeny minősége elégtelen. Hallottunk már olyan kárkifizetéssel kapcsolatos információt is melyben éppen a gumi magas minősége miatt történt a kár megtérítése, tehát megfelelő figyelmet kell szentelni a gumiköpenyek állapotáról.
Tehát az a közlekedő alany aki kopott gumikkal okoz balesetet,b legfőképpen számíthat arra, hogy a biztosító társaság nem fogja helyette megtéríteni a kár összegét. Cégünknél ellenőrizheti autója gumiköpenyének állapotát.

Baleseti kárt jelenté be? +36 20 320 09 62

Mit tegyünk ha egy autóbaleset vagy kisebb koccanás részesei vagyunk?

Gépkocsijával azonnal minden esetben álljon meg!

A jelentéktelennek tűnő koccanásos találkozónál és ütközésnél is gépkocsival meg kell állni, nehogy a végső esetben akár még a cserbenhagyással is vádolhatják!

Győződjön meg arról, hogy van-e valamilyen oka rendőri intézkedés jelenlétének, ami személyi sérülés esetén elengedhetetlen, vitatott baleseti káresemény helyzetében pedig ajánlott.
Egy esetben lehet a helyszínt megváltoztatni, ha nem történt személyi sérülés, és a baleseti helyzet sem vitatott.
A rendőri intézkedésig az elakadás jelző működtetésével, és az elakadást jelző háromszög elhelyezésével a jármű baleset utáni helyzetét biztosítani kell legyen szó a főváros bármelyik kerületéről vagy agglomerációjáról..

Elsősorban győződjünk meg a baleset részesei között van e sérült, ha van azonnal hívni kell az illetékes hatóságokat. /Tűzoltóság 105, Mentők 104, Rendőrség 107, Segélyhívó 112. 

Amennyiben nincs szükség hatósági intézkedésre és megtudnak egyezni a baleset részesei a felelősség kérdésében ki kell tölteni Baleseti Bejelentő lapot /Kék-Sárgát / olvashatóan, részletesen valós adatokkal értelemszerűen kitöltve valamint a megjegyzés rovatban a károkozó írja le, hogy a balesetért a felelősségét elismeri. 

„A rendőrhatóság értesítése, illetve rendőri intézkedés hiányában a balesetben érintettek kötelesek személyazonosságukat egymás számára, kölcsönösen hitelt érdemlően igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítási szerződést kötöttek.” (KRESZ 58. §. 3. bek.)

Egy nagyon fontos tanácsot is elrejtünk a felsorolásban miszerint ha valaki a közlekedés során ránk húzza a kormányt vagy megijeszt minket a saját sávunkban , nem célszerű a kormányt rángatni, mert a kerék, felni vagy a járda szigetre való felfutás nagyszabású anyagi károkkal terhelhet minket.
Inkább közlekedjünk a saját sávunkban és ne ijedjünk meg az atrocitástól így biztosan térítheti a kárunkat a biztosító társaság, nem mellesleg a karosszéria javításának értéke is csökkenhet hiszen jobb esetben csak súrlódás következik be a két gépjármű között.

Kárügyintézés folyamata itt kezdődik: +36 20 320 09 62

Gépjármű kárrendezés /kárügyintézés folyamata biztosító társaság felé.

Miután a helyszínen megtörtént a Baleseti bejelentő lap kitöltése, a biztosító társaság felé szükséges egy részletesebb kárbejelentő nyomtatvány kitöltése is, valamint jogosítvány, törzskönyv fénymásolat. 

A kitöltött dokumentumok alapján elindítjuk a kárigényt a biztosítónál és 3 munkanapon belül egy kirendelt kár szakértővel felmerjük a gépkocsiban keletkezett károkat és meghatározzuk a javítás menetét és mértékét.

Ezt követően a biztosító amikor jóváhagyta a kárigényt összegszerű egyeztetés után, fizetési kötelezettséget vállal, megküldi jogalap nyilatkozatot, és el lehet kezdeni a javítást.
A biztosító a gépkocsijavítás befejeztével számla alapján rendezi a karigényét, sok esetben úgynevezett beépítési ellenőrzést is kérhet a biztosító társaság, hogy valóban a kárfelvételi jegyzőkönyv valamint a javítási számlát egyeztetve, szakszerűen történt meg a gépjármű helyreigazítása. 

Amikor egy gépjármű roncsolódik, összetörik, bármilyen legyen akár kicsi akár nagy is az kár, az javítható, kicserélhető.
Az emberi jelenlétet a földön és az egészségünket a legmagasabb balesetben szerzett kártérítési összeg sem éri fel. Amikor a közlekedési balesetben személyi sérülés történik, akkor döbbenünk rá igazán, hogy a nagy bajban milyen kiszolgáltatottá válhatunk.
Teljes felépülés alatt gyógyuló csonttörés is fenekestül fel tudja fordítani az életvitelünket.  Legnagyobb csapás mégis az lehet ha maradandó egészségromlást, rokkantságot okozó súlyos közúti baleset alanyai vagyunk.

Személyi sérülések, vagy balesetekben elhunyt társaink halálát okozó lelki fájdalmat nem enyhíthetjük, azonban méltányos összegű baleseti kártérítéssel segíthetünk anyagilag átvészelni a kritikus időszakot.


Ezért ajánljuk, hogy kárrendezési szakértő nélkül Ne tárgyaljon a biztosítóval.

Baleseti kárügyintézés folyamatát bízza a Karsai kft szakembereire!

Érdekli kárbejelentés időpontja? +36 20 320 09 62

Gépjármű kárrendezés

ELÉRHETŐSÉG

‎+36 20 320 09 62 karsaikft2007@gmail.com Budapest 1188 Nagykőrösi út 116.
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk